Vegetarisk rød karry-kokos
Foto: Maria Warnke Nørregaard Den bedste røde karry!

Vegetarisk rød karry-kokos

Rød karry med kokosmælk smager vidunderligt! Prøv denne vegetariske version fyldt med kikærter og sød kartoffel.

printer Print
preparation Total: 25 minutter
plate 2 personer

  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. vindruekerneolie
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 sød kartoffel, i tern
  • 1 dåse tomater, hakkede og flåede
  • 1 tsk. garam masala
  • 1½ dåse velafdryppede kikærter
  • 1-2 dl grøntsagsbouillon (Herbamare)
  • 50 g kokoscreme
  • 150 g spinatblade
  • Friske koriander
  • Salt
  • Peber
Energi pr. person:
450 Kcal
Fedt:
23 %
Protein:
19 %
Kulhydrat:
58 %

Sådan gør du:

  1. Svits løg og hvidløg i lidt olie, tilsæt chilipulver samt karrypasta og svits yderligere et kort øjeblik.
  2. Bland kartoffeltern og tomater i sammen med garam masala og kikærter, og lad det hele simre i 12 minutter.
  3. Spæd til med bouillon til passende konsistens, og rør kokoscreme i retten.
  4. Smag godt til med salt og peber, vend spinatbladene i og varm det hele kort, før du serverer
    retten med frisk koriander.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Vegetarret, Vegetarisk og Hovedret