Røget ål med krydderurteæggestand

Røget ål med krydderurteæggestand - opskrift fra Hendes Verden

Røget ål med krydderurteæggestand

Til påskefrokosten skal der serveres røget ål. Du kan enten servere almindelig æggestand til, eller du kan prøve vores opskrift med krydderurter.

printer Print
plate 4 personer

Røget ål med krydderurteæggestand
1 røget ål, ikke alt for stor
Krydderurteæggestand:
2 æg
1/2 dl vand
1/2 tsk. salt
peber
1 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket purløg
Pynt:
Purløg
Tilbehør:
Rugbrød

  1. Pisk æggene let sammen med vand. Rør salt, peber og krydderurter i. Smør en form, f.eks. en lille aluform til leverpostej, og kom æggemassen i, formen må kun være fyldt 2/3 op. Dæk formen med alufolie.
  2. Læg en gryderist i bunden af en gryde. Stil æggemassen herpå. Fyld kogende vand i gryden, så det når ca. halvt op på formens sider. Læg låg over, og lad æggemassen stivne i ca. 1/2 time. Vandet skal være lige omkring kogepunktet, men må ikke koge. Køl æggestanden helt af. Skær den i skiver.
  3. Gnid ålens skind med en kniv, så løsnes skindet nemmere. Flå skindet af ålen, og løsn forsigtigt kødet fra benene. Skær ålen i længder, som passer til rugbrødet.
  4. Fordel ålestykker og skiver af æggestand på rugbrød. Pynt med et drys friskklippet purløg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påskefrokost og Forret