SPONSORERET indhold
Røget ål med krydderurteæggestand
Til påskefrokosten skal der serveres røget ål. Du kan enten servere almindelig æggestand til, eller du kan prøve vores opskrift med krydderurter.
4 personer
Ingredienser
Røget ål med krydderurteæggestand
1 røget ål, ikke alt for stor
Krydderurteæggestand:
2 æg
1/2 dl vand
1/2 tsk. salt
peber
1 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket purløg
Pynt:
Purløg
Tilbehør:
Rugbrød
- Pisk æggene let sammen med vand. Rør salt, peber og krydderurter i. Smør en form, f.eks. en lille aluform til leverpostej, og kom æggemassen i, formen må kun være fyldt 2/3 op. Dæk formen med alufolie.
- Læg en gryderist i bunden af en gryde. Stil æggemassen herpå. Fyld kogende vand i gryden, så det når ca. halvt op på formens sider. Læg låg over, og lad æggemassen stivne i ca. 1/2 time. Vandet skal være lige omkring kogepunktet, men må ikke koge. Køl æggestanden helt af. Skær den i skiver.
- Gnid ålens skind med en kniv, så løsnes skindet nemmere. Flå skindet af ålen, og løsn forsigtigt kødet fra benene. Skær ålen i længder, som passer til rugbrødet.
- Fordel ålestykker og skiver af æggestand på rugbrød. Pynt med et drys friskklippet purløg.