Opskrift på røget hellefisk med porcherede vagtelæg og rugflager

Foto: Mikkel Adsbøl Røget hellefisk med porcherede vagtelæg og sprøde rugflager

Opskrift på røget hellefisk med porcherede vagtelæg og rugflager

Røget hellefisk med porcherede vagtelæg og sprøde rugflager

En meget delikat forret som er rig på protein og det sunde monoumættet fedt.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

30 g rugflager
2 spsk Supersød
1 spsk Bagesød, perfect fit eller Søde-bagemiddel fra Atwell
120 røget hellefisk
7 dl vand
1 spsk æbleeddike
1 tsk salt
12 vagtelæg
140 g frisk spinat
6 dl vand
20 g rapsolie med citron
saften fra en lime
friskkværnet peber
frisk koriander

Energi pr. person:
150 Kcal

Sådan laver du hellefisk

Rist rugflagerne på en tør pande i ca. 1-2 min. Tilsæt Supersød og Bagesød. Rør rundt, mens det smelter. Læg flagerne til afkøling på et stykke bagepapir.

Fordel fisken på fire tallerkener.

Bring vandet i kog sammen med æbleeddike og salt.

Til pochering af æg, slås æggene ud i en kop, et ad gangen. Lad det glide forsigtigt ned i vandet.

Kog ægget i 1 min, og tag det op med f.eks. en hulske. Puds ægget af for æggehvidetrævler. Læg forsigtigt det pocherede på et stykke køkkenrulle og gentag processen til alle æg er pocherede.

Kom 6 dl vand i en gryde og bring vandet i kog. Kom den friske spinat i det kogende vand. Tag spinaten op efter 1 min. Fordel spinaten ovenpå fisken på de 4 tallerkener. Pynt med 3 pocherede æg på hver tallerken. Rør rapsolie, limesaft sammen. Fordel det ud over tallerkenerne.

Drys med friskkværnet peber og pynt med frisk koriander. Servér.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Hellefisk, Dansk mad og Forret