Røget hellefisk med porcherede vagtelæg og sprøde rugflager
En meget delikat forret som er rig på protein og det sunde monoumættet fedt.
Ingredienser
30 g rugflager
2 spsk Supersød
1 spsk Bagesød, perfect fit eller Søde-bagemiddel fra Atwell
120 røget hellefisk
7 dl vand
1 spsk æbleeddike
1 tsk salt
12 vagtelæg
140 g frisk spinat
6 dl vand
20 g rapsolie med citron
saften fra en lime
friskkværnet peber
frisk koriander
Næringsindhold
-
Energi pr. person:150 Kcal
Sådan laver du hellefisk
Rist rugflagerne på en tør pande i ca. 1-2 min. Tilsæt Supersød og Bagesød. Rør rundt, mens det smelter. Læg flagerne til afkøling på et stykke bagepapir.
Fordel fisken på fire tallerkener.
Bring vandet i kog sammen med æbleeddike og salt.
Til pochering af æg, slås æggene ud i en kop, et ad gangen. Lad det glide forsigtigt ned i vandet.
Kog ægget i 1 min, og tag det op med f.eks. en hulske. Puds ægget af for æggehvidetrævler. Læg forsigtigt det pocherede på et stykke køkkenrulle og gentag processen til alle æg er pocherede.
Kom 6 dl vand i en gryde og bring vandet i kog. Kom den friske spinat i det kogende vand. Tag spinaten op efter 1 min. Fordel spinaten ovenpå fisken på de 4 tallerkener. Pynt med 3 pocherede æg på hver tallerken. Rør rapsolie, limesaft sammen. Fordel det ud over tallerkenerne.
Drys med friskkværnet peber og pynt med frisk koriander. Servér.