Opskrift på røget hellefisk med porcherede vagtelæg og rugflager
SPONSORERET indhold

Røget hellefisk med porcherede vagtelæg og sprøde rugflager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En meget delikat forret som er rig på protein og det sunde monoumættet fedt.

Af: Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk Foto: Mikkel Adsbøl
01. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

30 g rugflager
2 spsk Supersød
1 spsk Bagesød, perfect fit eller Søde-bagemiddel fra Atwell
120 røget hellefisk
7 dl vand
1 spsk æbleeddike
1 tsk salt
12 vagtelæg
140 g frisk spinat
6 dl vand
20 g rapsolie med citron
saften fra en lime
friskkværnet peber
frisk koriander

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    150 Kcal

Sådan laver du hellefisk

Rist rugflagerne på en tør pande i ca. 1-2 min. Tilsæt Supersød og Bagesød. Rør rundt, mens det smelter. Læg flagerne til afkøling på et stykke bagepapir.

Fordel fisken på fire tallerkener.

Bring vandet i kog sammen med æbleeddike og salt.

Til pochering af æg, slås æggene ud i en kop, et ad gangen. Lad det glide forsigtigt ned i vandet.

Kog ægget i 1 min, og tag det op med f.eks. en hulske. Puds ægget af for æggehvidetrævler. Læg forsigtigt det pocherede på et stykke køkkenrulle og gentag processen til alle æg er pocherede.

Kom 6 dl vand i en gryde og bring vandet i kog. Kom den friske spinat i det kogende vand. Tag spinaten op efter 1 min. Fordel spinaten ovenpå fisken på de 4 tallerkener. Pynt med 3 pocherede æg på hver tallerken. Rør rapsolie, limesaft sammen. Fordel det ud over tallerkenerne.

Drys med friskkværnet peber og pynt med frisk koriander. Servér.