Ingredienser
Æggesalat:
2 hårdkogte æg
2 spsk. appelsinsaft
½-1 tsk. sød sennep
3 spsk. rapsolie
1½ spsk. mayonnaise
1-2 tsk. citronsaft
salt og peber
Desuden:
4 grove boller
smør
4 salatblade
8 skiver røget laks
1 håndfuld spinatblade
1 håndfuld dild
- Halver æggene, og tag blommen ud. mos den i en skål med appelsinsaft og sennep. Pisk olien i, og tilsæt mayonnaisen. Pisk med et piskeris, til cremen er jævn. Hak æggehviden, og kom den i æggesalaten. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Flæk bollerne, og smør dem med smør. læg salat og laks på bunden af de flækkede boller, fordel æggesalaten herpå, drys med spinatblade og dild, og læg toppen af bollerne på.
- Tag sandwichen med dig, eller spis den med det samme.