Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Røget laks med feta-urtemousse
Foto: Jes Buusmann

Røget laks med feta-urtemousse - opskrift fra Hendes Verden

Røget laks med feta-urtemousse

Nem og lækker forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.

plate (8 pers.)
printer Print

3 blade husblas
1 dl bouillon
1½ dl piskefløde
100 g fetaost
2 tsk. citronsaft
400 g røget laks i skiver
grøn salat
dild
citronbåde
peber
Tilbehør:
flute

  1. Udblød husblassen i vand ca. 10 min. Kog bouillonen op.
  2. Tag gryden fra varmen, og smelt husblassen heri. Køl det af, til det er lunkent.
  3. Pisk fløden til skum. Kom bouillon, fetaost og citronsaft i en blender, og miks det sammen. Vend det i flødeskummet, og stil moussen i køleskab ca. 4 timer.
  4. Dyp en ske i kogende vand, og læg en spsk. mousse på hver tallerken.
  5. Fordel laks og salat på tallerknerne, og pynt med dild og citron.
  6. Giv det hele et drys peber inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Nytårsforret, Feta, Laks og Forret