Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Røget laks med fetamousse og peberrod
Foto: Mikkel Adsbøl

Røget laks med fetamousse og peberrod - opskrift fra Hendes Verden

Røget laks med fetamousse og peberrod

<br><br>Sværhedsgrad: Middel<br> Tidsforbrug: 4¾ time, heraf arbejdstid: 45 min.

(6 pers.)
Print

Fetamousse:
4 blade husblas
1 dl god hønsebouillon
200 g fetaost
2 dl piskefløde
peber
Desuden:
100 g grøn salat
300 g røget laks
dild
citronbåde
2 spsk. olivenolie
50 g høvlet peberrod

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Knug den, og smelt den i den varme hønsebouillon. Køl bouillonen af, til den er lunken.
  2. Kom fetaosten i en foodprocessor eller blender, og miks den. Tilsæt husblassen, og miks igen. Pisk fløden til skum, og vend fetaostemassen i. Kom moussen op i en skål, og sæt den i køleskabet ca. 4 timer.
  3. Lav kugler af fetamoussen med en ske. Arranger den på tallerkner sammen med grøn salat, laks, dild og citronbåde. Dryp lidt olivenolie over. Pynt med peberrod over laksen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Feta og Nem forret