SPONSORERET indhold
Romfromage med kokos
Er du også fan af kokos og rom, må du prøve denne dessert.
6-8 personer
Ingredienser
1 dl lys rom
1 dl Malibu (kokoslikør)
50 g kokosmel
6 blade husblas
6 past. æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
100 g sukker
3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
2 dl piskefløde
Pynt:
Flødeskum, kokoschips, tern af en skrællet mango og evt. chokoladesauce
Sådan gør du
- Kom rom, Malibu og kokosmel i et glas, og lad det trække tildækket natten over.
- Udblød husblassen (se guide). Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør romblandingen i.
- Smelt husblassen. Rør husblassen i (se guide). Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Vend æggehviderne i og derefter flødeskummet.
- Kom fromagen i en skål eller i portionsglas. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer. Pynt fromagen.
Nem chokoladesauce
- Hak 200 g mørk chokolade.
- Kog 1½ dl vand og 1 dl piskefløde op.
- Sluk for varmen. Smelt chokoladen heri under omrøring.
Husblasguide:
- Kom koldt vand i en skål, og læg et blad husblas i ad gangen. Udblød i 10 min.
- Tag husblassen op af vandet. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Fjern den fra varmen. Afkøl husblassen, til den er lunken.
- Rør 1 dl af æggemassen i husblassen, inden den vendes i resten af fromagen. Rør hele tiden.
- Lad blandingen hvile, til husblassen akkurat begynder at stivne. Rør fløde og æggehvider i (hvis det står i opskriften)