Romfromage med kokos

Foto: Tia Borgsmidt Lækker fromage med rom og kokos.

Romfromage med kokos

Er du også fan af kokos og rom, må du prøve denne dessert.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6-8 personer
Ingredienser

1 dl lys rom
1 dl Malibu (kokoslikør)
50 g kokosmel
6 blade husblas
6 past. æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
100 g sukker
3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
2 dl piskefløde

Pynt:
Flødeskum, kokoschips, tern af en skrællet mango og evt. chokoladesauce

Sådan gør du

  1. Kom rom, Malibu og kokosmel i et glas, og lad det trække tildækket natten over.
  2. Udblød husblassen (se guide). Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør romblandingen i.
  3. Smelt husblassen. Rør husblassen i (se guide). Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Vend æggehviderne i og derefter flødeskummet.
  4. Kom fromagen i en skål eller i portionsglas. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer. Pynt fromagen. 

Nem chokoladesauce

  1. Hak 200 g mørk chokolade.
  2. Kog 1½ dl vand og 1 dl piskefløde op.
  3. Sluk for varmen. Smelt chokoladen heri under omrøring.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Husblasguide:

  1. Kom koldt vand i en skål, og læg et blad husblas i ad gangen. Udblød i 10 min.
  2. Tag husblassen op af vandet. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Fjern den fra varmen. Afkøl husblassen, til den er lunken.
  3. Rør 1 dl af æggemassen i husblassen, inden den vendes i resten af fromagen. Rør hele tiden.
  4. Lad blandingen hvile, til husblassen akkurat begynder at stivne. Rør fløde og æggehvider i (hvis det står i opskriften)
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Bageopskrifter