Sådan laver du romkugler af julens rester

Foto: Martin Dyrløv Brug resterne af konfekt og knas fra julen til at lave de lækreste romkugler.

Sådan laver du romkugler af julens rester

Brug dine julerester til at lave lækre romkugler. Her tryller vi resterne af julens konfekt, julesmåkagerne og tørrede frugter til nogle skønne romkugler. Få opskriften på romkugler af julerester her

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 20 stk. romkugler

Det skal du bruge:

  • 200 g chokolade og/eller nougat
  • 125 g marcipan, marcipankonfekt, mandler og/eller nødder
  • 125 g dadler, figner og andet tørret frugt
  • 75 g rester af småkager, kage eller kiks
  • 3 spsk. marmelade eller syltetøj
  • 1-2 spsk. mørk rom
  • Pynt:
  • krymmel, kokosmel, hakkede nødder eller frysetørrede bær

Sådan laver du romkugler af dine julerester

  1. Smelt chokolade og/eller nougat over et varmt vandbad.
  2. Hak marcipan, konfekt, mandler og nødder i en foodprocessor.
  3. Fjern evt. sten fra de tørrede frugter, og hak frugten i en foodprocessor.
  4. Hak også kagerester eller kiks.
  5. Bland marcipan, frugt og kagerester godt sammen med marmelade og rom. Tilsæt den smeltede chokolade/nougat, og sæt massen i køleskabet i 30 min.
  6. Form massen til ca. 24 kugler, og tril dem i det ønskede drys. Sæt kuglerne i køleskabet i mindst 30 min.
  7. Opbevar romkuglerne i en kagedåse.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Romkugler, Marcipan, Konfekt og Bageopskrifter