Vegetarisk rootza
Foto: Tina Brok Hansen

Vegetarisk rootza

Rootza med grillede grønsager

Sandra om retten: Jeg er vild med vegetarmad, og den her rootza er både let at lave og smager himmelsk.

printer Print
plate 2

Rootzabund:
300 g pastinak, alternativt persillerod
1 tsk salt
1 stort æg
1 æggeblomme
1 stor bøftomat eller 2 alm. tomater

Rootzafyld:
½ squash, ca. 150 g
½ aubergine, ca. 150 g
ekstra jomfruolivenolie
2 håndfulde rucola
et par kviste frisk oregano
1 tsk tørret oregano

Sådan gør du: Skræl pastinakkerne. Riv dem groft, gerne på en køkkenmaskine. Bland dem med saltet, og lad dem stå og trække i en sigte i 30 minutter. Vrid dem derefter i et rent viskestykke eller klæde, så du får så meget af væden vredet fra som muligt. Bland pastinak med æg og æggeblomme, og bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk den godt sammen, så hænger den bedre sammen, når den er færdig. Bag den ved 200 ˚C i en forvarmet ovn i 20 minutter. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver imens. Læg dem på rootzaen, og bag den yderligere 10 minutter.

Rootzafyld: Skyl squash og aubergine. Skyl og slyng rucolaen. Skær squash og aubergine i tynde skiver på langs, ca. 2-3 millimeter. Vend skiverne i lidt olie. Grill dem på en varm grillpande et par minutter på hver side. Pynt den færdigbagte rootzabund med friske oreganoblade, tørret oregano, rucola og grillet grønt. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad