TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Rosenkålslaw med tranebær og pecorino
Foto: Anders Schønnemann

Rosenkål med tranebær

Rosenkålslaw med tranebær og pecorino

Rosenkålen er mild og skøn, når den er rå. Men den har stadig brug for et spark af syre, så tranebær og rosenkål er et perfekt match! Det gælder i øvrigt også, hvis du har ristet dine rosenkål. Salaten er super god til især fisk og fjerkræ, men dur bestemt også til en bøf.

printer Print
plate 4

2 spsk citronsaft
2 spsk flydende honning
1 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie
½ fed hvidløg, fint revet
400 g rosenkål
salt
50 g hasselnøder
100 g tranebær
50 g pecorino

Sådan gør du

Rør citronsaft med honning, eddike, olivenolie og hvidløg. Pil de yderste blade af rosenkålene, og skær det nederste af bunden, så de er helt lækre og fine. Riv dem groft (her er det nemmest på en køkkengadget, for eksempel en foodprocessor, men det kan også lade sig gøre på et rivejern).

Vend kålen med dressingen, og smag til med salt.

Rist hasselnødderne på en tør, varm pande. De skal have 3-5 minutter. Lad dem køle lidt af, gnid de løse af de brune hinder af, og kasser dem. Hak nødderne.

Anret slawen toppet med nødder, tranebær og flager af pecorino. Og server straks.

TIP: Pecorino har mere kant og er saltere end parmesan. Den er lavet af fåremælk, men smager ikke specielt meget af får. Jeg er elsker den! Men salaten kan bestemt også laves med parmesan. Parmesan elsker jeg i øvrigt også.

PRØV OGSÅ: Bagt tranebærkompot med kokostop