Rosenkålssalat
SPONSORERET indhold

Rosenkålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rosenkål er ofte en hadegrøntsag pga. lugten, den afgiver ved tilberedning. Kunsten er ikke at koge den for meget. Alternativt kan du spise den rå i salater skåret i tynde skiver.

Af: Mai Knauer Foto: Columbus Leth
05. feb. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 2-3 min.
700 g rosenkål
50 g smør
salt
friskværnet peber
1 spsk. flydende honning
1 spsk. citronsaft
50 g mandler
(ristet i soja)
½ dl soja
Dressing:
1 dl olivenolie
½ tsk. honning
3 spsk. citronsaft
Salat:
yderbladene
fra rosenkålen
frisk koriander
evt. 4 skiver rugbrød (ristet)

  1. Skyl rosenkålene, skær roden fra, og fjern yderbladene. Gem de pæneste til salaten.
  2. Skær rosenkålene i kvarte, og kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand.
  3. Hæld vandet fra, og blend kålene til puré med en stavblender. Smag til med salt, peber, honning og citronsaft.
  4. Dressing:
  5. Bland ingredienserne til dressingen.
  6. Kom rosenkål-pureen i et fad, og pynt med rosenkålbladene og grofthakket koriander.
  7. Rist mandlerne i soja på en pande i 1-2 min. Drys dem over salaten.
  8. Servér salaten, evt. med ristet rugbrød.