Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rosenkålssalat
Foto: Columbus Leth

Rosenkålssalat - opskrift fra Hjemmet

Rosenkålssalat

Rosenkål er ofte en hadegrøntsag pga. lugten, den afgiver ved tilberedning. Kunsten er ikke at koge den for meget. Alternativt kan du spise den rå i salater skåret i tynde skiver.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 2-3 min.
700 g rosenkål
50 g smør
salt
friskværnet peber
1 spsk. flydende honning
1 spsk. citronsaft
50 g mandler
(ristet i soja)
½ dl soja
Dressing:
1 dl olivenolie
½ tsk. honning
3 spsk. citronsaft
Salat:
yderbladene
fra rosenkålen
frisk koriander
evt. 4 skiver rugbrød (ristet)

  1. Skyl rosenkålene, skær roden fra, og fjern yderbladene. Gem de pæneste til salaten.
  2. Skær rosenkålene i kvarte, og kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand.
  3. Hæld vandet fra, og blend kålene til puré med en stavblender. Smag til med salt, peber, honning og citronsaft.
  4. Dressing:
  5. Bland ingredienserne til dressingen.
  6. Kom rosenkål-pureen i et fad, og pynt med rosenkålbladene og grofthakket koriander.
  7. Rist mandlerne i soja på en pande i 1-2 min. Drys dem over salaten.
  8. Servér salaten, evt. med ristet rugbrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarisk og Forret