Opskrift på rosenkålssalat med bacon og hvide bønner
SPONSORERET indhold

Rosenkålssalat med bacon og hvide bønner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rosenkål er hadet af mange med denne version, hvor den er let dampet med bønner og pecorino, vil den lille knold få nye fans.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
05. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

10-12 rosenkål
100 g bacon
1 fed hvidløg
300 g kogte, hvide bønner
saften af ½ citron
2 spsk groft hakket oregano
1 tsk finthakket frisk chili
1 tsk revet citronskal
lidt salt
1½ spsk olivenolie
125 g pecorino ost

Tilbehør: brød

Sådan laver du rosenkålssalat

Tag yderbladene af rosenkålen og snit kålen i tynde skiver. Eller hvis du har tid og tålmodighed kan du tage rosenkålsbladene af enkeltvis så du har en masse små kålblade til din salat. Kom kålbladene i koldt vand 10 minutter og herefter i en salatslynge eller i sigte så vandet kan dryppe fra.

Skær bacon i mindre stykker og pil og snit hvidløget i skiver. Steg bacon gyldent og sprødt på en pande. Tilsæt hvidløg og kogte hvide bønner og lad det stege ved svag varme 2 min – tilsæt citronsaft, oregano og chili og varm det igennem et kort øjeblik. Krydr med citronskal, salt, olivenolie og evt. lidt ekstra citronsaft.

Bland bønnerne sammen med rå rosenkål og små stykker af pecorino eller anden god ost. Server med brød.

Salaten er også velegnet som tilbehør til f.eks. en kotelet eller grillet kød.