Rosinboller i bradepande

Foto: Martin Dyrløv Skønne boller bagt i bradepande.

Søde bløde rosinboller i bradepande

Bag de dejlige boller helt naturel, eller med rosiner som her. Vi har bagt bollerne i en smurt bradepande, så de hæver sammen, og får bløde sider, når de skilles ad. Her får du opskriften på lækre og bløde rosinboller, som du nemt selv kan bage:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 2 timer, 18 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: 3 timer, 3 minutter
plate 12 boller

  • 25 g gær
  • ¼ liter lunkent vand (evt. 50:50 mælk)
  • 1 æg
  • 25 g blødt smør
  • 2 spsk. koldpresset olie (f.eks. nøddeolie)
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. groft salt
  • evt. 125 g rosiner eller chokolade chunks
  • ca. 550 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand, eller halvt vand og halvt mælk (maks. 37 grader).
  2. Pisk ægget sammen, tag lidt fra til pensling, og rør resten i dejen sammen med smør og olie, sukker, salt og evt. rosiner eller chokolade chunks.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold evt. lidt tilbage. Ælt dejen smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  4. Slå dejen ned, og form den til 12 boller à 80-85 g. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, eller i en smurt bradepande (20x30 cm), og lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time.
  5. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 220 grader i 15-18 min. Sæt bollerne til afkøling på en rist.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Pak bollerne i fryseposer, mens de endnu er lune, hvis de skal fryses. Så holder sig friske længere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Boller og Bageopskrifter