Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på rosmarinkylling med æbler og valnødder
Foto: Maria Sattrup Rosmarinkylling bagt med æbler og valnødder

Opskrift på rosmarinkylling med æbler og valnødder

Rosmarinkylling bagt med æbler og valnødder

I denne ret indeholder alle madvarerne stoffet tryptofan som fremmer en god søvn. Rosmarin styrker tilmed fordøjelsen. En super lækker, meget smagfuld ret fyldt med sødmefuld dybde fra æbler og valnødder.

plate 4
printer Print

1 kylling
1 bundt frisk rosmarin
4 fed hvidløg
½ citron økologisk, da du skal bruge hele citronen
2 spsk olivenolie
4 friske eller tørrede figner
1 håndfuld valnødder – friske hvis du kan få det.

Sådan gør du

  1. Varm ovnen på ca. 180 grader. Læg kyllingen i et stort ildfast fad. Tag bladene af rosmarinen og kom hvidløg, olie og citron i en blender. Knus blandingen og læg mærke til alle duftstofferne – det dufter himmelsk. Blandingen skal være rimelig jævn.
  2. Smør den indvendig og udvendig på kyllingen, så den er helt indsmurt. Læg æbler og valnødder rundt om kyllingen og overhæld dem med lidt olie.
  3. Kom kyllingen i en forvarmet og ovn og steg den ca. en til halvanden time på 180 grader.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret