Ingredienser
Rouladebund
4 æg
75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel
2 spsk kartoffelmel
60 g (1 dl) hvedemel
1 tsk bagepulver
Tilbehør
½ l jordbæris med lavt fedtindhold
lun jordbærsovs
- Rouladebund: Pisk 4 hele æg skummende. Tilsæt 75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel under piskning. Sigt 2 spsk kartoffelmel, 60 g hvedemel (1 dl) og 1 tsk bagepulver i æggene og vend det forsigtigt med en dejskraber. Lav en papirform af bagepapir (ca. 20x30 cm) og fordél dejen heri. Bag rouladebunden midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Lad rouladebunden afkøle på en bagerist med et fugtigt viskestykke over.
- Fordél ½ l jordbæris med lavt fedtindhold på rouladebunden,
når den er helt kold, evt. vha. en paletkniv. Rul rouladen
sammen og læg den i fryseren i mindst 3 timer. Tag rouladen ud af fryseren 10-15 min. før serveringen og skær den i ca. 20 skiver. Servér med f.eks. lun jordbærsovs.
Opskriften er fra „God mad – til små gryder” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.