Roulade med jordbæris

Roulade med jordbæris - opskrift fra Hjemmet

Roulade med jordbæris

printer Print
plate 1 roulade (ca. 20 skiver)

Rouladebund
4 æg
75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel
2 spsk kartoffelmel
60 g (1 dl) hvedemel
1 tsk bagepulver
Tilbehør
½ l jordbæris med lavt fedtindhold
lun jordbærsovs

  1. Rouladebund: Pisk 4 hele æg skummende. Tilsæt 75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel under piskning. Sigt 2 spsk kartoffelmel, 60 g hvedemel (1 dl) og 1 tsk bagepulver i æggene og vend det forsigtigt med en dejskraber. Lav en papirform af bagepapir (ca. 20x30 cm) og fordél dejen heri. Bag rouladebunden midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Lad rouladebunden afkøle på en bagerist med et fugtigt viskestykke over.
  2. Fordél ½ l jordbæris med lavt fedtindhold på rouladebunden, når den er helt kold, evt. vha. en paletkniv. Rul rouladen sammen og læg den i fryseren i mindst 3 timer. Tag rouladen ud af fryseren 10-15 min. før serveringen og skær den i ca. 20 skiver. Servér med f.eks. lun jordbærsovs.

    Opskriften er fra „God mad – til små gryder” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sukkerfri