Rugbrødsboller med drys
Få en frokost med gods i
Ingredienser
25 g gær
½ dl lunkent vand
1 flaske hvidtøl 33 cl
1 spsk salt
2-3 spsk byg- eller maltsirup
300 g groft rugmel
100 g soft speltkerner
2 spsk hørfrø
150-175 g speltmel
DRYS:
1 dl blandede hørfrø, solsikke- og græskarkerner og sesamfrø eller
5-kornsbageblanding
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt hvidtøl, salt, sirup, rugmel samt speltkerner og hørfrø. Rør speltmelet i dejen lidt efter lidt. Dejen skal være klistret, men skal stadig kunne formes.
Dæk dejskålen med plastfilm og lad dejen hæve i ca. 2 timer eller på køl natten over. Kom alle kerner og frø i en skål. Del og form dejen til 8 boller og vend dem i kerneblandingen. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter, før de bages gyldne i ovnen ved 200° eller 175° varmluft i 20-25 minutter.
Energi pr. bolle: 380 kcal, fedt 23%, protein 13%, kulhydrat 64%