Rugbrødsboller med sesamfrø
SPONSORERET indhold

Rugbrødsboller med sesamfrø

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god og mættende morgenmadsbolle.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
08. jun. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
15 stk.

Ingredienser

Rugbrødsboller med sesamfrø
Dag 1:
Surdej:
1½ dl vand 40 gr. varmt
1½ dl rugmel
5 g gær
Dag 3:
Kernesurdej:
1 portion surdej (se herover)
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
200 g knækkede rugkerner
2 dl koldt vand
Dejen:
1 portion kernesurdej
1¼ dl vand
1 spsk. sirup, gerne maltsirup
200 g grofthakkede mandler
100 g rosiner
100 g tranebær
200 g groft rugmel
15 g salt
Desuden:
2 dl sesamfrø

  1. Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. Den skal dufte syrligt.
  2. Dag 3: Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, rugkerner og vand sammen. Lad det trække tildækket med husholdningsplastfilm 24 timer. Prik et par huller i plasten.
  3. 1. Rør kernesurdejsblandingen og vand sammen. Kom de øvrige ingredienser i. Rør, eller ælt dejen. Form 15 boller, som du vender i sesamfrø. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pres dem lidt flade, de skal være 3-4 cm høje. Lad bollerne hæve tildækket 1 time. 2. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe.