Rugbrødslagkage
SPONSORERET indhold

Rugbrødslagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det gode danske rugbrød kan bruges i mange sammenhænge, også til det søde - her har vi brugt rugbrødet i den klassiske rugbrødslagkage.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
30 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(1 kage: 6-8 personer)
100 g revet rugbrød
3 spsk farin
1/4 tsk bagepulver
2 æg
3 spsk sukker
evt. 2-3 spsk hakkede
nødder
evt. 1-2 spsk hakket chokolade
Fyld:
500 g frugtgrød, f.eks. abrikos, sveske eller æble
1/4 l piskefløde

  1. Rist rugbrød og farin på en pande og hæld det i en skål til afkøling. Vend bagepulver i. Del æggene og pisk æggehviderne tive sammen med sukker. Vend æggeblommerne i og tilsæt rugbrød og evt. hakkede nødder og/eller chokolade.
  2. Smør dejen ud til 3 runde bunde (20 cm) på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og træk bagepapiret af.
  3. Læg dem sammen med frugtgrød og flødeskum.
  4. Pynt evt. med flødeskum og hakket chokolade eller nødder.