GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Rugbrødslagkage
Foto: Thomas Hergaard

Rugbrødslagkage - opskrift fra Hjemmet

Rugbrødslagkage

Det gode danske rugbrød kan bruges i mange sammenhænge, også til det søde - her har vi brugt rugbrødet i den klassiske rugbrødslagkage.

printer Print

Arbejdstid:
30 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(1 kage: 6-8 personer)
100 g revet rugbrød
3 spsk farin
1/4 tsk bagepulver
2 æg
3 spsk sukker
evt. 2-3 spsk hakkede
nødder
evt. 1-2 spsk hakket chokolade
Fyld:
500 g frugtgrød, f.eks. abrikos, sveske eller æble
1/4 l piskefløde

  1. Rist rugbrød og farin på en pande og hæld det i en skål til afkøling. Vend bagepulver i. Del æggene og pisk æggehviderne tive sammen med sukker. Vend æggeblommerne i og tilsæt rugbrød og evt. hakkede nødder og/eller chokolade.
  2. Smør dejen ud til 3 runde bunde (20 cm) på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og træk bagepapiret af.
  3. Læg dem sammen med frugtgrød og flødeskum.
  4. Pynt evt. med flødeskum og hakket chokolade eller nødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fødselsdag og Dessert