Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rugkiks opskrift
Foto: Line Thit Klein Rugkiks med kommen

Rugkiks opskrift

Rugkiks med kommen

20
Print

175 g groft rugmel
100 g rugsigtemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. melis
1½ tsk fint salt
50 g smør
1 dl mælk
1 spsk kommen

Sådan laver du rugkiks

1. Bland de tørre dele – mel, bagepulver, melis og salt – og ælt det godt sammen med smørret og mælken. Arbejd til sidst en spsk. kommen ind i dejen – gerne mere, hvis man kan lide det.

2. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, evt. mellem to stykker bagepapir, og skær den i små aflange firkanter. Prik dem med en gaffel.

3. Bag dem på en smurt plade ved god varme på 225 grader i ca. 5 min, indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kiks, Ostebord, Bagning, Brød, Dansk mad, Dessert, Forret, Brunch, Frokost, Tilbehør og Bageopskrifter