Rugkiks med lakrids og malt
Foto: Lars Ranek Rugkiks med lakrids og malt

Rugkiks med lakrids og malt

Rugkiks med lakrids og malt

Sprøde, sødlige kiks med en aromatisk smag af rug og kommen. Perfekte til ostebordet.

printer Print

Giver ca. 40 stk.
3 ½ dl rugmel
½ dl mel
½ dl havregryn
1 tsk bagepulver
3 spsk sukker
1 tsk lakridspulver
1 tsk maltekstrakt, kan udelades
1 tsk salt
1 tsk kommenfrø
60 g smør i små tern
¾ -1 dl mælk

Sådan laver du rugkiks med lakrids og malt:

Bland de tørre dele – rugmel, hvedemel, havregryn, bagepulver, kommenfrø, sukker, lakridspulver og salt, og smuldr smørret ud i blandingen. Tilsæt mælken, og arbejd hurtigt dejen sammen. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, eventuelt mellem to stykker bagepapir, og skær den i små, aflange firkanter. Prik dem med en gaffel, og bag dem på en smurt plade ved god varme, 225 grader, i cirka 8 minutter, indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.

Server til ostebordet og et godt glas vin. Det er hurtig hygge med vennerne.

PRØV OGSÅ: Vafler med banansmag

PRØV OGSÅ: Grov galette med æble og mandelsmør

PRØV OGSÅ: Raw brownies med chokoglasur