Spis før træning Michelle Kristensen
SPONSORERET indhold

Running burger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre og proteinrige burgerboller, der kan bruges til både morgen-, middags- og aftensmad.

Af: Michelle Kristensen Foto: Joachim Wichmann
06. jul. 2016 | Opskrift | Fit living
2

Ingredienser

8 BØFFER
1 stor rødbede
1 dåse kikærter
3 æg
2 spsk. chiafrø
1 dl havregryn
1 spsk. olivenolie
¼ chili
saft af 1 lime
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 håndfuld bredbladet persille

PROTEIN-BURGERBOLLER
1 dåse kikærter
4 æg
1 dl havregryn
1 spsk. fiberHUSK
1 knsp. salt
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kokosolie til stegning
sorte sesamfrø til drys

AVOCADODIP
2 avocadoer
1 forårsløg
saft fra ½ lime
1 fed hvidløg
1 spsk. tahin
1 håndfuld bredbladet persille
½ tsk. salt

FYLD
2 søde kartofler
1 tsk. olivenolie
2 håndfulde rucola
1 håndfuld rødbedespirer

SÅDAN GØR DU: Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
Skær rødbeden til bøfferne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Kør det hele til en ensartet masse. Form massen til 8 bøffer på en bageplade med bagepapir – jeg bruger en ske, da massen er meget flydende. Steg bøfferne i ovnen i 20-25 minutter.

Skræl de søde kartofler til fyldet, og skær dem i strimler. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp dem med olivenolien, og steg dem i ovnen sammen med bøfferne i 25-30 minutter.


Blend alle ingredienserne til protein-burgerbollerne sammen. Form massen til 8 burgerboller, drys dem med sesamfrø, og steg dem på en pande i kokosolie i 5-8 minutter – vend dem undervejs.
Kom alle ingredienserne til avocadodippen i en foodprocessor, og kør dem sammen til en grov masse.

Og så er det ellers bare om at bygge sin egen burger af 2 proteinburgerboller med en bøf, fyld og avocadodip imellem.