Russisk påskekage
SPONSORERET indhold

Russisk påskekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kulich er en traditionel russisk påskekage, som er høj, flot og lækker.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
18. mar. 2014 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 1 time
Hævetid: mindst 13 timer
Bagetid: 1½ time
Fryse-egnet
75 g lyse rosiner
1 knsp safran
2-3 spsk mørk rom
25 g gær
1½ dl mælk
1 stang vanilje eller 1-2 tsk vaniljesukker
4 æggeblommer
350 g hvedemel
100 g flormelis
¼ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
100 g blødt smør
1 usprøjtet citron (fintrevet skal)
75 g mandler (hakkede)
75 g kandiseret appelsin (hakket)
Endvidere:
1 form, 2½-3 liter
Glasur:
125 g flormelis
2 tsk citronsaft
2-3 tsk vand
Pynt:
mandler, tørrede frugter eller kagekrymmel

  1. Læg rosiner og safran i blød i rom i 15 min. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og tilsæt vaniljekorn og æggeblommer.
  2. Sigt mel og flormelis i en stor skål og tilsæt salt og kardemomme. Tilsæt gærblandingen og rør dejen sammen. Ælt smørret i lidt ad gangen, og ælt dejen blank og elastisk (5 min.).
  3. Tilsæt citronskal, rosiner med rom, mandler og kandiseret appelsin og ælt det ind i dejen. Form dejen til en kugle, læg den i en stor skål og lad den hæve tildækket ca. 1 time.
  4. Ælt dejen igennem og form den til en kugle. Læg den i en form smurt med smør og foret med bagepapir. Lad den hæve, til den fylder formen op: ca. 12 timer. 
  5. Sæt formen i ovnen, dæk løst med stanniol og tænd på 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovnvarme. Bag kagen 1 time. Tag stanniolen af og bag yderligere ca. 30 min. Tjek med et stegetermometer, om kagen er gennembagt: Det skal vise ca. 96 grader.
  6. vise ca. 96 grader. Stil formen på en rist ca. 10 min., før kagen tages ud af formen og afkøles helt.
  7. Sigt flormelis i en skål og rør den til glasur med citronsaft og vand. Hæld glasuren over kagen, så toppen dækkes fuldstændig og glasuren drypper ned ad siderne. Pynt evt. toppen med mandler, tørret frugt eller krymmel.