Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Russisk rødbedesuppe med ingefær
Foto: Mikkel Adsbøl

Russisk rødbedesuppe med ingefær - opskrift fra Hendes Verden

Russisk rødbedesuppe med ingefær

Den russiske rødbedesuppe er krydret med ingefær, som passer godt i al slags mad.

plate 4 personer
printer Print

20 g ingefær
1 løg
1 stor gulerod
1 rød peberfrugt
2 rødbeder
2 stilke blegselleri
3 kartofler
200 g hvidkål eller spidskål
25 g smør
1 tsk. hel kommen
1½ liter grøn bouillon
Ingefærcreme:
1½ dl cremefraiche 38 %
1 spsk. ingefær
salt
Tilbehør: groft brød

  1. Skær ingefær i papirtynde skiver, løget i både, gulerødder i skrå skiver, peberfrugt i tern, rødbede i tynde stave, kartofler i tern, hvidkål i lidt grove stykker, og blegselleri i skiver. Varm smørret på en pande eller i bunden af en gryde, og steg grønsagerne. Tilsæt kommen, og hæld bouillon på. Lad det koge, til rødbederne er møre. Smag til med salt og peber.
  2. Rør cremefraiche og ingefær sammen, og smag til med ingefær og salt.
  3. Server suppen med cremefraiche og brød til. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Rødbeder, Ingefær, Russisk mad og Forret