Sådan laver du ærtequiche
Let og lækker ærtequiche til sommerfrokosten.
Ingredienser
Dej:
100 g smør
1 tsk salt
200 g mel
1 æg
Fyld:
3 æg
2,5 dl mascarpone
salt og peber
3 spsk hakket purløg
1 spsk oregano
250 g ærter, helst friske, men optøede kan også gå an
5 spsk friskrevet parmesan
Sådan laver du ærtequiche:
Dej:
Blend smør, salt og mel, til det er krummer. Tilsæt æg, og blend, til dejen lige samler sig. Ælt dejen sammen på køkkenbordet.
Lad dejen hvile koldt i 30 min.
Rul dejen ud på et melstrøget bord. Kom den udrullede dej i en smurt tærteform (ca. 25-26 cm i diam.). Prik bunden med en gaffel, og tænd ovnen på 200 grader.
Fyld:
Pisk æg sammen med mascarpone, salt og peber. Rør krydderurterne i sammen med ærterne. Fordel fyldet i tærteformen.
Drys overfladen med revet parmesan. Bag tærten i 30-35 min, til den er gylden og sprød. Lad tærten afkøle på en bagerist.
PRØV OGSÅ: Ærtepuré med lammekotelet