Sådan laver du ærtequiche
SPONSORERET indhold

Sådan laver du ærtequiche

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Let og lækker ærtequiche til sommerfrokosten.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
15. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Dej:
100 g smør
1 tsk salt
200 g mel
1 æg

Fyld:
3 æg
2,5 dl mascarpone
salt og peber
3 spsk hakket purløg
1 spsk oregano
250 g ærter, helst friske, men optøede kan også gå an
5 spsk friskrevet parmesan

Sådan laver du ærtequiche:

Dej:
Blend smør, salt og mel, til det er krummer. Tilsæt æg, og blend, til dejen lige samler sig. Ælt dejen sammen på køkkenbordet.

Lad dejen hvile koldt i 30 min.

Rul dejen ud på et melstrøget bord. Kom den udrullede dej i en smurt tærteform (ca. 25-26 cm i diam.). Prik bunden med en gaffel, og tænd ovnen på 200 grader.

Fyld:
Pisk æg sammen med mascarpone, salt og peber. Rør krydderurterne i sammen med ærterne. Fordel fyldet i tærteformen.

Drys overfladen med revet parmesan. Bag tærten i 30-35 min, til den er gylden og sprød. Lad tærten afkøle på en bagerist.

PRØV OGSÅ: Ærtepuré med lammekotelet