Sådan laver du kylling proppet med krydderurter
SPONSORERET indhold

Sådan laver du kylling proppet med krydderurter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk kylling proppet med gode krydderurter og citron, der gør kødet mørt og saftigt.

Af: Mikkel Karsted Foto: Anders Schønnemann
04. apr. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4-6

Ingredienser

2 store håndfulde krydderurter (timian, salvie, rosmarin, estragon eller persille)
1 god, dansk kylling
1 usprøjtet citron, skåret i grove stykker
havsalt
friskkværnet peber
½ dl god olivenolie

Sådan laver du kylling proppet med krydderurter

Pluk halvdelen af krydderurterne af stilke og kviste (men gem disse), og kom de plukkede urter ind under brystskindet på kyllingen, ved at løsne det med et par fingre, så der bliver en lomme mellem skind og brystkød.

Kom kyllingen i et ovnfast fad, og prop nogle af urtestilkene og -kvistene ind i måsen på den sammen med halvdelen af citronen i grove stykker. Dæk kyllingen godt til med resten af stilkene og kvistene, den anden halvdel af citronen i grove stykker og salt og friskkværnet peber. Dryp til sidst med olivenolie.

Sæt kyllingen i ovnen ved 180°, og steg den i 50-60 min., så den får en flot gylden overflade, sprødt skind og er færdigtilberedt samtidig med, at den stadig er dejligt saftig. Overtilbereder du, bliver kyllingen tør og kedelig.

Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den trække i 10-15 min., inden du skærer den ud i mindre stykker. Server kyllingen med en god salat, godt brød, nogle kogte eller stegte kartofler/rodfrugter, eller hvad der nu findes i sæson og i køleskab.

PRØV OGSÅ: Sådan laver du laks med ærtepurre og karryurter