Sådan laver du laks med ærtepure og karryurter
Ingredienser
600-700 g laks
300 g ærter
1 dl vand
salt og peber
1-2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
½ broccoli
3 gulerødder
1 bundt forårsløg
1 tsk karry
2 fed finthakket hvidløg
1-2 spsk citronsaft
lidt dild og snittet purløg
Tilbehør:
evt. kartofler eller brød
Sådan laver du laks med ærtepure og karryurter
Skær fisken ud i 4 portionsstykker, læg dem på en tallerken, og krydr med salt og peber.
Kom ærter og vand i en gryde, og giv det et opkog. Blend ærter og ca. ½ dl vand til pure. Tilsæt salt, peber, olivenolie og citronsaft. Skær broccoli i små buketter, og skræl og snit gulerødderne. Snit forårsløg i mindre stykker. Steg broccoli, gulerødder og forårsløg 3-4 min, og krydr med karry, hvidløg, salt og peber. Steg fortsat et øjeblik. Krydr med citronsaft og dild og purløg.
Anret stegt laks med en skefuld ærtepure og karrystegte urter, og drys med lidt plukket dild til sidst.
PRØV OGSÅ: Sådan laver du indisk papadum med krydret tomattopping