Ingredienser
2 poser Uncle Ben’s® Jasminris
2 dl creme fraiche
4 portioner laks, ca. 500 g
1 dl vand
1 lidt smør / eller olie
½ løg
1 pk safran (0,5 g) og 1 tsk gurkemeje
1 spiseskefuld tomatpure
Salt og peber
Tilbehør
250 g frosne grønne ærter
1 bundt asparges
Sådan gør du
1. Kog ris efter anvisningerne på pakken.
2. Hak løget. Steg dem bløde i lidt smør eller olie.
3. Tilsæt creme fraiche, tomatpuré, safran (eller gurkemeje) og 1 dl vand og kog. Krydr med lidt salt og peber.
SE MERE: Ris med rosiner og kød på spyd
4. Drys lidt salt på laksebidderne og tilsæt dem i saucen. Læg gerne laksebidderne tæt, så de er dækket med sauce.
5. Sænk varmen på panden og lad det simre forsigtigt under låg i 8-10 minutter.
6. Kom ærter i en gryde, dæk med koldt vand og bring i kog. Når vandet koger, tilsættes 1 dl koldt vand og gryden fjernes fra varmen. Lad dem trække i 5 minutter.
PRØV OGSÅ: Saftige hakkebøffer med ris og tzatziki
7. Kog asparges til 5-6 min. i saltet vand. Hæld vandet fra og lad afkøle.
8. Når fiskekødet deler sig ved et let tryk med en gaffel, er det færdigt. Server på tallerkenen sammen med de frisk kogte ris og server med ærter og asparges.
Uncle Ben’s Tips til at inkludere børn i madlavningen
Lad børnene finde ingredienserne frem og hjælpe med at dække bord med fine servietter, mens maden koger.