Saftig appelsinkage med marcipan
SPONSORERET indhold

Saftig appelsinkage med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Appelsin og chokolade klæder altid hinanden. Og det bliver kun bedre af, at der er revet marcipan i dejen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 kage - ca. 16 skiver

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
2 økologiske appelsiner
150 g revet marcipan
150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. L
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Chokoladeglasur:
1 dl piskefløde
100 g mørk chokolade (hakket)
10 g smør
Pynt: friske jordbær

  1. Læg appelsinerne i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Skru ned og lad dem simre i 10 min. Tag dem op og lad dem afkøle.
  2. Skær appelsinerne i kvarter og kør dem til mos i en foodprocessor. Tilsæt marcipan, smør, sukker, æg og mel, blandet med bagepulver.
  3. Fyld dejen i en smurt firkantet form (22-24 cm) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist.
  4. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt og rør smørret i. Bred chokoladeglasuren ud over kagen og stil den køligt i mindst 1 time.
  5. Pynt kagen med friske, halve jordbær før servering.