Saftig T-bonesteak med whiskysauce, kartoffelbåde og baconbønner
SPONSORERET indhold

Saftig T-bonesteak med whiskysauce, kartoffelbåde og baconbønner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skal der kræses lidt ekstra for far i anledningen af fars dag, så server en god, mør T-bonesteak og riiiigeligt med sauce.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
01. jun. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Sprøde ovnkartofler:
1 kg kartofler
2 spsk. olie
1 spsk. oregano
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
Bønner med bacon:
400 g grønne bønner
125 g bacon i skiver
Whiskysauce:
1 lille løg
25 g smør
1 spsk. hvedemel
2 dl oksefond (fra slagteren) el. bouillon
½ dl whisky
2½ dl cremefraiche 38%
salt, peber
evt. lidt kulør
Bøffer og sauce:
4 T-bonesteaks
salt, peber
olivenolie og smør til stegning

  1. Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i en skål, og vend dem i olie, oregano, hvidløg og salt. Fordel kartoffelbådene på bagepapir på en bageplade, og steg dem i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe til de er sprøde og gyldne ca. 45 min.
  2. Nip og kog bønnerne i letsaltet vand ca. 3 min. Vikl bacon i skiver omkring bundter med 5-6 bønner. Fordel bundterne på en plade med bagepapir, og stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til baconen er sprød.
  3. Hak løget, og svits det gyldent i smør. Tilsæt melet. Tilsæt kogende fond lidt ad gangen. Kog det igennem ca. 5 min. under omrøring. Pisk whisky og cremefraiche i. Varm kort igennem Smag til med salt og peber.
  4. Brun bøfferne i en blanding af smør og olivenolie på begge sider ved god varme. Krydr med salt og peber. Steg bøffen færdig ved jævn varme ca. 3-4 min. på hver side. Server bøfferne med kartofler, bønner og whiskysauce.