Salad chevre chaud med rødbede og linser
SPONSORERET indhold

Salad chevre chaud med rødbede og linser

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Normalt serveres gedeosten på et stykke ristet toastbrød, men denne version med rødbeder og linser er virkelig også skøn. Gedeosten skal der naturligvis ikke spares på. Den er jo hovedpersonen.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
20. sep. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Salat:
½ dl sorte eller grønne linser
50 g valnødder
1 spsk olivenolie
1 spsk honning
2 tykke skiver gedeost
2 rimeligt tykke skiver rødbede
200 g blandede salater
2 mindre rødbeder
1 håndfuld kørvel
salt og peber

Dressing:
1 tsk dijonsennep
2 spsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie

Sådan laver du salad chevre chaud med rødbede og linser

 

Kog linserne møre i usaltet vand – det tager 15-20 minutter. Rist valnødderne i lidt olivenolie på en varm pande. De skal bare have et minuts tid. Kom honning ved, og tag panden af varmen, inden honningen brænder.
Rør sennep med eddike, og rør olivenolie i. Smag til med salt og peber.

Sæt gedeosten på hver sin skive rødbede, og grill dem i ovnen i 3-5 minutter.

Skræl de andre rødbeder, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.

Vend salater, linser og rødbeder med dressingen, og anret det i to store, dybe tallerkner. Top med lun gedeost, valnødder og lidt plukket kørvel. Krydr med salt og peber, og servér straks.

PRØV OGSÅ: Moules frites med søde kartofler