grillede squash & forårsløg

grillede squash & forårsløg

Salat af grillede squash & forårsløg

Selvom du allerede har smagt grillet squash, vil smagen af grillede forårsløg overraske dig. Chilien giver bid, mens hasselnødderne bidrager med en knasende dyb smag.

printer Print
plate 12

1 mellemstor til stor squash
1 klat jomfrukokosolie
smeltet flagesalt og friskkværnet sort peber
3 mellemstore forårsløg
1⁄2 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk koldpresset olivenolie
1⁄2 fed hvidløg, hakket fint
1⁄2 frisk chili, hakket fint
1⁄2 tsk ahornsirup eller honning
revet skal af 11⁄2 økologisk citron
2-3 store håndfulde babyspinat
35 g hasselnødder, evt. ristet

SÅDAN GØR DU:

  1. Tænd din grill, eller brug en grillpande. Skær squashen i tynde bånd på langs (men ikke for tynde, for så går de i stykker på grillen). Gnid dem med smeltet olie, og drys med en smule salt og peber. Gør det samme med forårsløgene.
  2. Lad grillen/grillpanden blive glohed, læg squash og forårsløg på, og steg dem uden låg, i ca. 3-5 minutter, til de får grillmærker på undersiden. Vend dem, og steg i yderligere 2 minutter.
  3. Tag grønsagerne af varmen, og læg dem på en tallerken.
  4. Pisk citronsaft, olivenolie, hvidløg, chili, ahornsirup og revet skal af en citron sammen i en lille skål.
  5. Kom spinaten i en serveringsskål, og hæld dressingen ud over. Vend, så spinaten dækkes. Hak hasselnødderne groft.
  6. Læg de grillede grønsager oven på spinaten. Drys med hasselnødder, resten af citronskallen, og server straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater og Grillmad