Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
2-3 hoveder salat (gerne forskellige)
250 g markchampignoner
8 æg
Brødcroutoner:
8 skiver lyst brød
1-2 spsk olivenolie
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
evt. hvidløg
salt og peber
Dressing:
1 spsk dijonsennep
2 spsk vineddike
3 spsk olivenolie
(evt.) 1-2 spsk vand
salt og peber
- Skær skorperne af brødet og skær det i grove eller fine terninger (efter smag). Vend dem sammen med olivenolie, krydderier, salt og peber og bag dem gyldne i ovnen ved 220 grader ca. 5 min. eller på en stegepande ved middel varme.
- Skyl, slyng og pluk salaten. Rens svampene og skær dem i skiver.
- Pisk dressingen sammen og vend salat og svampe i. Fordel det på 8 tallerkner.
- Pochér æggene: sæt 1 liter vand, 2 tsk salt og 1 spsk eddike over at koge. Slå forsigtigt 4 æg ud i vandet ét ad gangen og saml hviden om blommen med en træske. Lad dem simre 4 min. Løft dem op af vandet med en hulske, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og anret på salaterne. Gentag med de sidste 4 æg. Eller kog æggene smilende ca. 8 min. i kogende vand. Pil dem, halver dem og læg dem på salaterne. Drys med brødcroutoner og servér straks.