salat opskrift med asparges, fennikel og jordbær
SPONSORERET indhold

Salat med asparges, fennikel og friske jordbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria Sannemann Foto: Line Thit Klein
03. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 stk fennikel
8-10 grønne asparges
8-10 hvide asparges
1 bakke danske jordbær
3 stk mini hjertesalat
1 dl god olivenolie
1/4 dl balsamico
1-2 spsk akaciehonning
salt og peber

Sådan laver du sommersalat

1. Halvér fennikelen, og snit den meget fint. Dæk den fintsnittede fennikel med vand, og stil de på køl, mens du tilbereder resten af salaten. (Fenikel oxyderer og bliver brunt, hvis der ikke kommes vand på)

2. Sæt en gryde med rigeligt vand og lidt salt over på komfuret. Imens skrælles de grønne og hvide asparges. (Den nederste del af aspargesen er sej og ikke rar at spise, derfor knækkes den af, inden aspargesen skrælles). Put aspargesene i det kogende vand, og lad dem blive der i 1-2 min, så de stadig har bid, men ikke er rå. Læg dem derefter i isvand for hurtig nedkøling.

3. Skyl og halver jordbærene og skyl hjertesalaten.

4. Bland olie, balsamico, honning samt salt og peber til en dressing.

5. Bland frugt og grønt, og hæld enten dressingen over salaten - eller server den ved siden af.

TIP:
Fennikel-sæsonen er fra juni til oktober. Du kan skære grøntsagen fint med enten en pålægsmaskine eller med en gulerodsskræller eller et mandolinjern. Så kommer den lakridsagtige smag rigtig frem.