TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Salat med asparges, spidskål, kartofler og røget laks
Foto: Mikkel Adsbøl

Salat med asparges, spidskål, kartofler og røget laks - opskrift fra Hendes Verden

Salat med asparges, spidskål, kartofler og røget laks

Skøn salat med røget laks, kartofler og asparges - let og sommerlig salat med masser af smag og en lækker dressing med dijonsennep.

printer Print
plate 4 personer

250 g grønne asparges
1 lille spidskål
50 g blandede spæde salater
½ agurk
300 g cocktailtomater
600 g kogte og afkølede små nye kartofler
200 g røget laks
Dressing:
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æble- eller hvidvinseddike
1 spsk. finthakkede kapers
1-2 tsk. skalotteløg i meget små tern
salt, peber
Pynt:
Dild

Sådan laver du salat med røget laks, asparges og kartofler

  1. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
  2. Snit spidskålen fint. Skyl og afdryp salaten godt. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i både. Kom asparges, spidskål, salat, agurk og kartofler og tomater på et fad. Fordel laksestykker over.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. Pynt med dild.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Kartofler, Fisk og Hovedret