Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Salat med fisk, æg og kapers
Foto: Thomas Hergaard

Salat med fisk, æg og kapers - opskrift fra Hjemmet

Salat med fisk, æg og kapers

(4 personer)
Print

Arbejdstid: 30 min.
Koge/Bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
ca. 300 g helt (eller anden hvid fisk, filet)
salt og peber
2-3 æg (kogt smilende, halve)
1 grønt salathoved (eller evt. flere slags salat)
3-4 tomater (i skiver)
2 spsk kapers
Vinaigrette: (olie-eddike-dressing)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
evt. lidt friske krydderurter (hakkede)
Tilbehør:
flute eller andet hvidt brød

  1. Skær fisken ud i 4 stykker og læg dem på bagepapir på en bageplade. Krydr kødsiden med salt og peber.
  2. Sæt fisken i midten af en 200 grader varm ovn og bag ca. 8 min., til den er varm i midten. Hiv evt. skindet af.
  3. Rør en vinaigrette (dressing) og bland den med den skyllede salat.
  4. Anret salat med fisk, æg, tomatskiver og kapers. Nyd det med brød til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fransk mad og Hovedret