Salat med chevre chaud
SPONSORERET indhold

Salat med gedeostgratinerede brød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den cremede, gratinerede gedeost smager vidunderligt på sprødt brød og med friske salat.

Af: Pernille Skjødt Foto: Maria Warnke Nørregaard
03. sep. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
Salat med chevre chaud til 6 personer | Total: 20 min

Ingredienser

Salat:
1 hjertesalat
1 julesalat
½ radicchio
1 spsk dijonsennep
1 spsk vand
1 spsk flydende ­honning
2 spsk citronsaft
1 spsk hvidvins­eddike eller ­æbleeddike
4-5 spsk olivenolie

Gratinerede brød:
½-1 baguette
200 g gedeost, f.eks. Sainte-Maure
olivenolie
salt og peber

Til servering:
1 spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
1 stor håndfuld kørvel, plukket
1 bakke brombær

Sådan laver du salat med gedeostebrød

Salat:

1. Skyl salaten, og slyng den fri for vand – snit eller pluk den groft.

2. Rør dijonsennep sammen med vand, honning, citronsaft, eddike og pisk olivenolie i lidt ad gangen. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Gratinerede brød:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød.

2. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt. Sæt brødene i ovnen, og gratiner dem nogle minutter, til de er sprøde og osten let gratineret.


Servering: Vend salaten med skalotteløg, kørvel og dressing. Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.