Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Salat med chevre chaud
Foto: Maria Warnke Nørregaard Sprøde brød med gratineret gedeost og en lækker frisk salat.

Salat med gratinerede brød med gedeost

Salat med gedeostgratinerede brød

Den cremede, gratinerede gedeost smager vidunderligt på sprødt brød og med friske salat.

20 minutter
Print
Salat med chevre chaud til 6 personer

Salat:
1 hjertesalat
1 julesalat
½ radicchio
1 spsk dijonsennep
1 spsk vand
1 spsk flydende ­honning
2 spsk citronsaft
1 spsk hvidvins­eddike eller ­æbleeddike
4-5 spsk olivenolie

Gratinerede brød:
½-1 baguette
200 g gedeost, f.eks. Sainte-Maure
olivenolie
salt og peber

Til servering:
1 spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
1 stor håndfuld kørvel, plukket
1 bakke brombær

Sådan laver du salat med gedeostebrød

Salat:

1. Skyl salaten, og slyng den fri for vand – snit eller pluk den groft.

2. Rør dijonsennep sammen med vand, honning, citronsaft, eddike og pisk olivenolie i lidt ad gangen. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Gratinerede brød:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød.

2. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt. Sæt brødene i ovnen, og gratiner dem nogle minutter, til de er sprøde og osten let gratineret.


Servering: Vend salaten med skalotteløg, kørvel og dressing. Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.

Tip

Sprøde brød med gratineret gedeost smager skønt til andet end salat. Prøv f.eks. til en god krydret tomatsuppe eller grøntsagssuppe.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Brød, Fransk mad, Forret og Tilbehør