Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Salat med kammuslinger, blåbær og spicy chorizo
Foto: Stine Christiansen Kammuslinger

Salat med kammuslinger, blåbær og spicy chorizo

De blide kammuslinger, de søde blåbær og den stærke chorizo danner tilsammen en himmelsk kombination af sommervelsmag. Brug salaten som en forret, eller stræk den som en hovedret med godt brød eller en skålfuld nykogte kartofler til.

plate 4
printer Print

20 g smør
150 g kammuslinger, gerne med rogn
lidt salt og peber
200 g chorizo (helst ikke skiveskåret)
4 håndfulde fine salater og urter, grofthakkede. Tag for eksempel rucola, radicchio, hjertesalat og tallerkensmækker som på billedet
1 lille bundt dild, grofthakket
100 g blåbær

Vinaigrette:
½ dl solbæreddike
1 tsk honning
1 dl olivenolie
1 skalotteløg, fintsnittet

Sådan gør du

Smelt smørret, og steg kammuslingerne gyldne på begge sider. Vær forsigtig, når du steger, så muslingerne ikke får for meget og bliver gummi-agtige. Ca. 2 minutter på hver side er nok.

Læg kammuslingerne på et stykke køkkenrulle, og krydr dem med salt og peber. Skær chorizoen i skiver på ca. ½ centimeter, og steg også dem 2-3 minutter på hver side. Fordel salater, dild og blåbær på et fad eller fire tallerkener, og kom muslinger og chorizo på toppen.

Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen, og hæld den over salaten ved servering.

PRØV OGSÅ: Lam i mandelsauce

PRØV OGSÅ: Ristet blomkål

PRØV OGSÅ: Wrap med torskerogn og kål  

Se, hvad vi ellers skriver om: Kammuslinger, Blåbær, Skaldyr og Italiensk mad