Salat med kød: Lun teriyaki steak-salat med pak choi
Ingredienser
4 bøffer, f.eks. entrecote
600 g pak choi*
1 fed hvidløg
1 chili
1 rødløg
1 spsk revet ingefær
6 spsk teriyaki-marinade*
2 spsk neutral olie
2 spsk sesamolie
Sådan laver du opskriften
1. Marinér bøfferne i 3 spsk. teriyaki-marinade, mindst 1 time før de skal steges – gerne før.
2. Rens pak choi, og skær dem i kvarte. Hak hvidløg og chili fint og snit løget i tynde strimler.
3. Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt. Steg dem som du kan lide dem i 1 spsk. af den neutrale olie. Tag dem af panden, og lade dem trække, inden du skærer dem i skiver.
4. Varm 1 spsk olie op i wok og lynsteg pak choi sammen med ingefær og hvidløg i 3-5 minutter. Hæld 3 spsk teriyaki marinade ved, og vend det rundt. Sluk for varmen og kom sesamolie, løg og chili i. Server pak choi med bøfferne i skiver over.
Tip:
*Pak choi eller bok choi er en asiatisk kåltype der minder lidt om en blanding af spinat og kinakål. Kan købes i asiatiske købmænd eller erstattes med kinakål, frisk spinat eller sølvbede.
* Teriyakimarinade er en sødlig sojabaseret marinade, som købes færdigt på flasker og fås i almindelige supermarkeder.