Salat: Quinoa med brændennælder og gedefeta
Quinoa smager vidunderligt og er så nemt at kombinere på forskellige måder. Her i forårsvariation med brændenælder fra haven. Nælderne virker leverstyrkende og udrensende, men du skal huske at komme dem i spilkogende vand, så de mister deres evne til at brænde. De smager rigtig dejligt sammen med den friske spidskål, som er fyldt med vitaminer og mineraler. Gojibær er et lille vidunderbær, som indeholder store mængder antioxidanter og mineraler. De er blevet brugt gennem årtusinder som styrkende og udrensende.
Ingredienser
150 g quinoa kogt som anvist på posen
5 små fine brændenælder – kommes i spilkogende vand i få sekunder og hakkes derefter.
½ spidskål fintstrimlet
40-50 g gedefeta smuldret
1 håndfuld gojibær
Dressing:
6 spsk olivenolie
saft af ½ citron
2 spsk æbleedike
havsalt.
Sådan laver du salaten med quinoa
Når quinoaen er afkølet, blandes resten af ingredienserne i, og dressingen hældes over.