Saltede citroner
SPONSORERET indhold

Saltede citroner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug dem i salater, til fisk, lam og i couscous.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
04. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

2 glas:

6 økologiske citroner
200 g groft salt
kogende vand

Sådan gør du

Vask citronerne grundigt, skær dybe snit i hver af dem, som hvis de skulle kvartes, men lad dem hænge sammen i top og bund. Skyl et glas med kogende vand. Gnid groft salt ind i hvert snit, og pres citronerne ned i et glas.

Drys resten af saltet over citronerne. Fyld glasset helt op med kogende vand, og luk det. Det er vigtigt, at lagen dækker citronerne helt.

Lad citronerne stå køligt og mørkt i 4-6 uger, vend glasset med jævne mellemrum. Når det hvide i skallen er blevet klart, er citronerne klar til brug. Skyl dem evt. lidt inden brug, hvis du synes, at de er for salte.

Opbevares mørkt og køligt i op til 1 år. Citronerne er klar efter ca. 4-6 uger.

PRØV OGSÅ: Lammekebab med za'atar