Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på sandart med estragondressing
Foto: Hjerteforeningen Sandart med peper, asparges og estragondressing

Opskrift på sandart med estragondressing

Sandart med peper, asparges og estragondressing

4
Print

Estragondressing
8 kviste frisk estragon
3 dl skyr eller fromage frais
1 spsk dijonsennep
1 lille bundt purløg
salt og friskkværnet peber

Grillede asparges
500 g grønne asparges
1 spsk raps- eller olivenolie
salt

Grillet sandart med peber
600 g sandartfilet med skind
1 spsk raps- eller olivenolie
1 spsk blandede peberkorn, f.eks. sorte, hvide, grønne og rosa
salt
saft af ½ citron

Tilbehør
1 kg kartofler, gerne nye

Energi pr. person:
430 Kcal
Fedt:
6 %
Kulhydrant:
52 %

Sådan laver du sandart

1. Hak estragonen og rør den sammen med skyr, sennep og finthakket purløg. Smag dressingen til med salt og peber.

2. Knæk enderne af aspargesene. Vend dem i olien, læg dem på grillen, og vend dem med en grilltang eller pincet efter 2 minutter. Grill dem, til de er møre, men stadig har lidt bid, i alt ca. 4 minutter. Krydr aspargesene med salt.

3. Skrab skællene af skindet på fisken. Skær fileterne i fire ensartede stykker. Skær et par små snit i skindet, og pensl det med olie. Læg fisken med skindsiden nedad på den varme grillrist. Grill fisken, til skindet er sprødt og lysebrunt i ca. 5 minutter.

4. Løsn fisken forsigtigt fra risten med en metalpalet, og grill den i 1 minut på den anden side. Kværn eller stød peberkornene groft. Drys peberblandingen over fisken, krydr den med salt, og dryp med citronsaft.

5. Servér sandarten med grillede asparges, estragondressing og kogte kartofler til.

Tip:
Makrel, sild, multe og havbars er velegnede alternativer til sandart. Peberblandingen fås på glas i de fleste supermarkeder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad, Sommer, Sommermad, Fisk, Dansk mad, Estragon og Hovedret