Sandkage a la oldemor
SPONSORERET indhold

Sandkage a la oldemor

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er en variant af en god gammeldags sandkage, der også kan bages som muffins. Kagen er fyldt med stykker af chokolade og korender, der er udblødt i portvin.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(1 sandkage med ca. 12 skiver eller 8 store muffins)

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 30 min.
Iblødsætning: mindst 2 timer
Bagetid: ca. 1 time og 15 min., ca. det halve for muffins
Fryse-egnet
100 g korender eller rosiner
1 dl portvin eller rom
200 g smør (blødt)
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
100 g chokolade (hakket)

  1. Læg korender eller rosiner i blød i portvin eller rom 2-3 timer eller natten over.
  2. Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i og derefter udblødte korender eller rosiner og chokolade.
  3. Fyld dejen i en smurt sandkageform, 11⁄2 liter. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 1 time.
  4. Sluk for ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ovnen ca. 15 min. Stik et lille træspyd eller en lille kniv i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på, så skal kagen bage videre.
  5. Hvis dejen fyldes i muffinsforme, er bagetiden cirka den halve.