GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Sellerisuppe
Foto: Peter Kam

Sellerisuppe

Sellerisuppe, friteret surdej og pocheret æg

Suppen har en helt fantastisk, aromatisk smag, selv om den består af den billige grøntsagknoldselleri. Med smilende æg i tallerkenen er den perfekt på påskebordet.

printer Print

Selleripuré
1 knoldselleri, uden skæl
60 g smør
vand
salt

Sellerisuppe
1 dl knoldselleripuré
1 dl mælk
1 dl af sellerikogevand
50 g Vesterhavsost eller grana, revet
peber og evt. salt

Friteret surdej
1 dl tynd hvedesurdej (købes færdig
eller laves efter flg. mål: 9 dl koldt
vand,150 g hvedemel, 75 g grahamsmel,
75 g rugmel)
4 dl majsolie.

Til serveringen
2 stængler blegselleri
4 æg
4 spsk koldpresset rapsolie

Sådan gør du:

Selleripuré
Skær sellerien i grove tern, og dæk dem
med vand i en lille gryde. Kog op, og kog
mør i ca. 30 min.
Imens varmes smørret op i en kasserolle.
Lad det bruse og brune let, til det dufter af
nødder. Kom det i en skål.
Hæld kogevandet fra sellerien på nær et par
dl. Blend sellerien med det brunede smør og en
lille smule af kogevandet, til konsistensen er
som en let puré.

Sellerisuppe
Kog selleripuré, mælk og sellerikogevand
op. Blend alt, kom osten i, og smag til med
peber og evt. salt (osten salter).

Friteret surdej
Varm olien op til ca. 180 grader, eller til det
syder om en træske. Dryp derefter dejen i
lidt ad gangen med en ske.Fritér ad 2 omgange.
Tag de sprøde dejstykker op, og
læg på fedtsugende papir.

Servering
Skræl blegsellerien i tynde strimler med en
kartoffelskræller, og kom dem i iskoldt vand.
Læg en god klat varm selleripuré i bunden
af 4 skåle. Slå et æg ud oven på pureen, og
sæt skålene i ovnen ved 150 grader i
8-10 min. Top med lidt olie samt blegselleri
og den friterede surdej. Servér den lune
suppe til i en kande, der sættes på bordet.