SPONSORERET indhold
Sennepsglaseret juleskinke med brunede kartofler og salat
En ægte juledelikatesse
10 personer
Ingredienser
1 letsaltet, evt. også letrøget skinke 2 - 2½ kg
(bestil den hos slagteren, og sig, at den skal tilberedes i ovnen og derfor ikke må være alt for salt)
Glasering:
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. sirup
2 spsk. brun farin
1 spsk. hvedemel
1 æggeblomme
3 spsk. rasp
hele nelliker
Rødbedesalat med appelsin:
600 g rødbeder
3 appelsiner
100 g rucolasalat
½ icebergsalat
200 g feta/salatost
50 g pinjekerner
Dressing:
4 spsk. citronsaft
2 tsk. dijonsennep
4 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
peber
Brunede kartofler:
2 kg små kartofler
75 g smør
2 dl sukker
- Sennepsglaseret juleskinke (10 pers): 1. Læg skinken i koldt vand 1 time. Aftør den, og læg den på en rist over en bradepande. Stik et stegetermometer ned i kødets centrum.
- Hæld 2-3 dl vand i bradepanden. Steg skinken i ovnen ved 125 gr. Når stegetermometret viser 75 gr., er skinken færdig. Det tager 2-4 timer alt efter ovntype og kødtykkelse, derfor er det også helt nødvendigt at anvende stegetermometer, helst af den digitale type.
- Skær sværen af skinken.
- Rør sennep, sirup, farin,
- Rødbedesalat med appelsin (8-10 pers.):
Kog rødbederne ca. 1 time i vand under låg. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Smut skindet af dem. Skyl dem under koldt vand. Skær rødbederne i skiver eller tern. - Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne. Skær appelsinerne i skiver.
- Skyl rucolaen, og afdryp den godt. Fordel den på et fad sammen med rødbeder og appelsinskiver.
- Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Fordel smuldret fetaost over. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over.
- Brunede kartofler (8-10 pers.):
Kog og pil kartoflerne. Kom kartoflerne i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. - Smelt sukkeret på en dyb pande ved middelstærk varme. Kom smørret i. Når smørret bruser op, kommes kartoflerne i.
- Vend rundt i kartoflerne, til de er brune på alle sider.