Opskrift på sesam-kyllingespyd med peanutdip
SPONSORERET indhold

Sesam-kyllingespyd med peanutdip

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sesam, lime og peanutdip giver kyllingen smag af Asien.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
25. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Peanutdip:
2 dl vand
1 tsk finthakket chili
2 dl crunchy peanutbutter
½ spsk soja
lidt frisk kværnet peber
1 tsk fintrevet ingefær
saften af ½ lime eller lidt citronsaft
3 kyllingebryster
8-12 træspyd
2 spsk olivenolie
1½ spsk tamari soja
½ dl sesamfrø
1 agurk
1 lime

Tilbehør: evt kogte jasminris

Sådan laver du kyllingespyd

Peanutdip: Bring vand til kogepunktet sammen med chili. Tag gryden af varmen og rør peanutbutter heri. Krydr med soja, peber, ingefær og limesaft. Krydr evt. med lidt ekstra chili.

Skær kyllingebrystkødet i strimler. Læg træspyddene i koldt vand (dette gør at spyddene ikke brænder, når de kommer på panden). Sæt kyllingekødet på spyddene og steg dem i olivenolie på en varm pande eller grill-pande til de er gennemstegte, ca. 8-10 min. Dryp soja over spyddene de sidste sekunder af stegetiden, og tag hurtigt spyddene af. Drys med masser af sesam og krydr med salt og peber.

Skær agurken i stave og limen i både. Anret de stegte sesam-kyllingespyd med agurker, lime og peanutdip og servér evt. med kogte jasminris.