shakshuka opskrift
Foto: Martin Dyrløv Skøn opskrift på lækker shakshuka med med æg, bønner og spinat.

Shakshuka opskrift

Sådan laver du shakshuka med bønner og spinat

Shakshuka er navnet på en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsovs. Shakshuka er en nem og lækker ret, som du kan spise både til morgenmad, frokost og til aftensmad. Det er nem og billig mad, som du hurtigt kan lave med gode dåsetomater og andre ting fra spisekammeret. Her får du en god og enkelt opskrift på Shakshuka:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 25 minutter
cooking Arbejdstid: 20 minutter
totaltime Total: 45 minutter
plate 2 Person(er)

Til shakshuka skal du bruge:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g tørret chorizopølse
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 dåse bønner eller kikærter
  • 400 g frossen hel spinat
  • 2-4 æg
  • lidt frisk koriander eller persille
  • Tilbehør: Brød

Sådan laver du shakshuka:

  • PIL løg og hvidløg, og snit dem fint. Skær pølsen i tynde strimler.
  • STEG løg, hvidløg og pølsestykker i olivenolie i en dyb pande i 5-8 min. Krydr med spidskommen, salt og peber, og tilsæt tomater, vand og afdryppede bønner. Lad sovsen simre i 15 min.
  • LÆG de frosne spinatkugler i sovsen, og lad det simre, til spinaten er gennemvarm. Smag til med salt og peber.
  • LAV 2-4 reder i sovsen, og knæk æggene ud deri. Læg evt. låg på panden, og lad retten simre i ca. 10 min., til æggehviderne er stivnede.
  • DRYS med frisk koriander eller persille, og nyd retten direkte fra panden – giv brød til.

Hvad er shakshuka?

Shaksuka eller schakschuka er en ret fra det nordafrikanske og jødiske køkken. I al sin enkelthed består retten af stegte grøntsager i en krydret tomatsauce med pocherede æg på toppen. I Israel, hvor shakshuka er en slags nationalret, spiser man den overvejende til morgenmad, men du kan sagtnes lave den til både aftensmad og frokost også. Ifølge wikipedia stammer shakshuka formodentlig fra Tunesien, Libyen og Ægypten, men den krydrede tomatsauce med varme krydderier, løg, grøntsager og æg på toppen spises mange steder verden over. Både i en vegetarisk udgave, med chorizo eller andre krydrede pølser og med fisk.

Hvor krydret skal en shakshuka være?
Du kan selv skrue op og ned for krydderierne i din shakshuka – eller sætte chilisauce, tabasco og andre smagsgivere på bordet, så familien selv kan bestemme, hvor stærk deres mad skal være.

Vegetarisk shakshuka: Hvis du gerne vil lave en vegetarisk udgave af den lækre shakshuka, kan du undlade at komme chorizopølse i. Du kan også tilsætte fx. spidskål eller hvidkål til din shakshuka, hvis den skal have lidt mere fylde.

Shakshuka er en nem hverdagsret, der stammer fra Nordafrika og kræver et minimum af ingredienser. Den kan laves vegetarisk, med chorizo, bacon eller i en udgave med fisk. Fisken kan for eksempel være helleflynder, torsk eller lignende. Bredbladet persille kan erstattes med koriander eller andre friske krydderier, som du kan drysse over din shakshuka.

Shakshuka til morgenmad: Du kan nemt og hurtigt lave en helt simpel version af shakshuka med spinat, æg og tomatsauce til morgenmad. Det er lækkert, mættende og så er opvasken begrænset.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Tomatsuppe, Afrikansk mad og Hovedret