Siciliansk fennikelsalat
Fennikel smager allerbedst, når den snittes tyndt som her i denne lækre salat med fine nuancer af det syrlige søde og salte.
Ingredienser
Siciliansk fennikelsalat
2 fennikel
saft og 1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1-2 fed finthakket hvidløg
2 tsk olivenolie
salt, peber
2 spsk ristede pinjekerner
2 spsk sultanas rosiner eller korender
6-8 semidried tomater
200 g carpaccio af kalv.
Sådan laver du siciliansk fennikelsalat
1. Skær fennikel igennem på langs og snit dem så tyndt, det overhovedet er muligt.
2. Vend fennikelskiverne med citronsaft- og skal samt hvidløg, olivenolie, salt og peber.
3. Anret dem på et fad, drys pinjekerner, sultanas rosiner og tomater over sammen med kalvecarpaccioen og server.
TIP
Skær fennikel ud lige før brug. Den kan nemt blive misfarvet, hvis den står for længe før serveringen.