Ingredienser
Arbejdstid:
30 min.
Trækketid:
ca. 4 døgn
Koge/stegetid:
20 min.
(6 personer)
500 g dobbelte sildefileter
1/2 liter lagereddike
2 store løg (finthakket)
10 g stødt allehånde
50 g sukker
salt og peber
Skrædderduelse:
1 stort løg (hakket)
1 spsk smør
2 dl mælk (eller fløde) + jævning
400 g røget bacon (i tern)
salt og peber
Tilbehør: persillekartofler
- Skyl sildefileterne hurtigt i koldt vand og klip rygfinnerne af.
- Sildefileterne overhældes med eddiken og stilles koldt i 12 timer.
- Allehånde og sukker blandes.
- Hver enkelt sild tages op af eddiken og krydres med salt, peber og allehåndeblandingen samt de finthakkede løg.
- Herefter foldes sildefileterne på tværs og lægges i et fad, ca. 2 dl eddike tilsættes, og sildefileterne lægges under let pres i 3-4 dage.
- Skrædderduelse: Løg steges klare i smør. Der laves en stuvning af mælken eller fløden.
- Ristede bacontern tilsættes, og retten smages til med salt og peber.
- Serveres med kogte kartofler og hakket persille.