Skinke med sønderjysk grønlangkål

Skinke med sønderjysk grønlangkål - opskrift fra Hendes Verden

Skinke med sønderjysk grønlangkål

Sønderjylland er nok den landsdel i Danmark med flest stolte madtraditioner, og retterne smager bare godt – uanset om det er herlig julemad med kål og pølser eller de søde indslag til det overdådige sønderjyske kaffebord.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

1 kg kogt røget skinke
Grønlangkål:
450 g hakket grønkål, optøet fra frost
1-2 kogte kartofler
2 dl piskefløde
salt og peber
Tilbehør: kogte kartofler og sennep

  1. Læg skinken i et ovnfast fad, og stil den i ovnen ved 180 gr. ca. 20 min.
  2. Tø grønkålen op, og kom den i en sigte, så overskydende væde sigtes fra.
  3. Kom grønkålen i en gryde sammen med kartofler i 1 x 1 cm tern. Hæld fløden i gryden, kog det hele sammen, og mos evt. kartoffelklumperne ud. Smag grønkålen til med salt og peber.
  4. Spis grønlangkålen med skinke skåret i skiver, kartofler og sennep.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød og Hovedret