
Skinke med sønderjysk grønlangkål - opskrift fra Hendes Verden
Skinke med sønderjysk grønlangkål
Sønderjylland er nok den landsdel i Danmark med flest stolte madtraditioner, og retterne smager bare godt – uanset om det er herlig julemad med kål og pølser eller de søde indslag til det overdådige sønderjyske kaffebord.
plate
4 personer
Ingredienser
1 kg kogt røget skinke
Grønlangkål:
450 g hakket grønkål, optøet fra frost
1-2 kogte kartofler
2 dl piskefløde
salt og peber
Tilbehør: kogte kartofler og sennep
- Læg skinken i et ovnfast fad, og stil den i ovnen ved 180 gr. ca. 20 min.
- Tø grønkålen op, og kom den i en sigte, så overskydende væde sigtes fra.
- Kom grønkålen i en gryde sammen med kartofler i 1 x 1 cm tern. Hæld fløden i gryden, kog det hele sammen, og mos evt. kartoffelklumperne ud. Smag grønkålen til med salt og peber.
- Spis grønlangkålen med skinke skåret i skiver, kartofler og sennep.
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: