Skipperkroens julesild
SPONSORERET indhold

Skipperkroens julesild

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Intet julebord uden sild. Her i en klassisk julevariant fra Skipperkroen.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
13. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 8 min.
Trækketid:
mindst 1 døgn
8 ferske sildefileter
8 spsk ketchup
ca. 1 spsk groft salt
god olie til stegning
Dildlage:
2 dl eddike
25 g sukker
25 g brun farin
1 bundt dild
Tilbehør: godt rugbrød, krydderfedt og løg (hakket)
Pynt: frisk dild og evt. kapers

  1. Kog dildlagen, til sukkeret er opløst, og lad den køle lidt af.
  2. Skyl sildene hurtigt under koldt vand. Klip rygfinnerne af.
  3. Smør sildefileterne på indersiden med ketchup, drys med salt og rul dem sammen.
  4. Varm olie på en pande, og steg sildene med samlingen nedad ca. 4 min. ved jævn varme.
  5. Vend sildene og steg derefter på den anden side, til de er gennemstegte.
  6. Læg dem i et dybt fad og hæld den lune dildlage over de stegte sild.
  7. Lad dem trække tildækket mindst et døgn i køleskab.
  8. Servér med godt hjemmebagt rugbrød, fedt og løg. Pynt med dild og evt. kapers.